FANDOM


Dit artikel gaat over de vijf smaakjes en hun zwaktes.

ZuurEdit

Zuur is een smaak die niet echt lekker is. Deze behoort tot citroen en andere vruchten die je mond samentrekken. Dit is de eerste smaak van de vijf smaakjes. Drink nooit vergif. Die neemt de zuursmaak af en dan heb je nog maar vier smaakjes.

ZoetEdit

Zoet is de lekkerste smaak. Zoet behoort tot snoepjes, yogho yogho drank en andere dingen die je lekker vindt. Zoet is de derde smaak van de vijf smaakjes. Eet geen rare dingen, zoals zoete bessen. Die maken zoet schadelijk.

UmamiEdit

Umami is een van oorsprong Japans woord dat 'heerlijkheid' of 'hartig' betekent; het is één van de vijf basissmaken naast zout, zoet, zuur en bitter. Umami is de vijfde smaak van de vijf smaakjes. Braken is niet goed voor de umami.

BitterEdit

Bitter is de smaak die ook niet echt heel lekker is. Maar hij is belangrijk bij de vijf smaakjes. Want bitter is de tweede smaak van de vijf smaakjes. De zwakte van bitter is slaapslikken. In je slaap slik je een paar keer, maar als je te veel keer slikt, gebeurt er iets waardoor je een geel spul uit je mond laat lopen. Dat is de bitter smaak.

Zout Edit

Zout is de vierde smaak van de vijf smaakjes. Bij zout mag je nooit alle smaken tegelijk doen. Daardoor slaat je hoofd op hol en rekt zich uit. In die tussentijd vliegt de zoutsmaak weg.

EHBO.